Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Отворена наука

Прегледи: ...

Дата: 16-Март-2022

Време траење: 00:22:37

Категории: НАУЧЕН СПЕКТАР

Научен спектар во областа на отворената наука. Начинот на кој денес живееме е дело на човековиот ум и на неговата посветеност, креативност и интелигенција преточена во полето на науката. Одговорот на прашањето – што е Отворена наука го има проф. д-р Владимир Трајковиќ од ФИНКИ. За улогата на Факултетот за информатички науки и копјутерско инжињерство во развојот на Отворената наука говори проф. д-р Боро Јакимовски.
Проф. д-р Љупчо Пејов говори за соработката на ПМФ и ФИНКИ во публикувањето на сервиси за компјутерска хемија, физика и нивната корисност. За активностите поврзани со Отворената наука на Фармацевтскиот факултет говори проф. д-р Јасмина Тониќ- Рибарска. М-р Розита Петринска- Лабудовиќ од ФЕИТ Ви ги презентира активностте на УКИМ за отварање на публикациите.
Оваа научна емисија ја завршуваме со проектот EOSC Future за кој говори проф. д-р Анастас Мишев од ФИНКИ.