Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Во чевлите на другиот

Како изгледа да си лице со инвалидитет во Македонија? Едно прашање, а многу одговори.

Прегледи: ...

Дата: 8-Ноем-2018

Време траење: 00:21:55

Категории: ПЕТТИОТ АНГЕЛ

Како изгледа да си лице со инвалидитет во Македонија? Едно прашање, а многу одговори.
Како е да се биде новинар, кој што треба да работи со и за овие лица? Како да се допре до сржта на проблемите што ги мачат овие наши сограѓани и сето тоа да се спакува во соодветна новинарска сторија, ослободена од патетика и сожалување, но натопена со емпатија. Зашто новинарската работа го гради мостот меѓу инвалидизираните и останатиот свет...Како да се работи за и со овие луѓе? Дебатираа и учеа десеттина колеги од повеќе медиуми, во рамките на работилницата ПОПРЕЧЕНОСТА Е САМО ПРАШАЊЕ НА ПЕРЦЕПЦИЈАТА што се одржа неодамна во Охрид, во организација на Македонскиот институт за медиуми...