Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Приказната на Мери

5 Мај е прогласен за европски ден на самостојното живеење на лицата со инвалидитет.

Прегледи: ...

Дата: 7-Мај-2018

Време траење: 00:27:09

Категории: ПЕТТИОТ АНГЕЛ

5 Мај е прогласен за европски ден на самостојното живеење на лицата со инвалидитет.
И ние ќе го одбележиме, на свој начин.
Преку приказната на 35-годишната Мери од Битола ќе се чуе колку Македонија ја почитува Конвенцијата на ООН за правата на овие наши сограѓани.
Како изгледа тоа да немаш сопствен покрив над главата, простор што ќе се прилагоди според потребите и можностите? Како звучи молкот на институциите, доволно моќни да одговорат дека се немоќни да му помогнат на обичниот човек?