Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

„Ќе се плати долгот во меѓународните организации“

Околу половина милион евра е долгот на Македонија за членство во меѓународните организации што не го плаќала претходната влада изминатите години и поради кој на земјава и се заканува опасност од исклучување или губење на правото на глас, соопшти министеро

Гледачи: 74

Дата: 17-Јули-2017

Време траење: 00:00:30

Категории: МАКЕДОНИЈА

Околу половина милион евра е долгот на Македонија за членство во меѓународните организации што не го плаќала претходната влада изминатите години и поради кој на земјава и се заканува опасност од исклучување или губење на правото на глас, соопшти министерот за земјоделство. Според нив, по подмирувањето на долгот кон ФАО од над 30.000 евра минатиот месец, почнува исплатата и на членарината во Меѓународната организација за вино, вреден околу 60.000 евра. Најмногу, вкупно пет години, не се плаќала членарина во Европската организација за заштита на растенијата кон која долгот сега изнесува 140.000 евра.