Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Раст на БДП од 2,2 проценти е реален

Со собраниската комисија за финансирање и буџет почна расправата за ребалансот на државната каса..

Гледачи: 29

Дата: 17-Јули-2017

Време траење: 00:01:40

Категории: ЕКОНОМИЈА

Со собраниската комисија за финансирање и буџет почна расправата за ребалансот на државната каса.. Се подготвувал од јуни.. Предвидено е кастрење на приходната и на расходната страна, стапката на раст на БДП претпре надолна корекција на 2,2 процента.. Министерот Тевдовски тврди – се кратат непродуктивните трошења..