Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Потпишан договорот за изградба на Клиничкиот центар

Здравство и компаниите го потпишаа договорот за изградба на новиот Клинички центар „Мајка Тереза“ во вредност од речиси 72 милиона евра. Социјалдемократите реагираат- техничката влада нема вакви овластувања.

Гледачи: 82

Дата: 19-Мај-2017

Време траење: 00:01:49

Категории: МАКЕДОНИЈА

Андријана Атанасовска
Претставници на македонските компании „Гранит“ и „Бетон“ и на италијанската „Инсо системи“ со ресорниот министер Никола Тодоров ставија потпис на договорот за изградба на новиот Клинички центар „Мајка Тереза“.
Консултантски тимови од западно- европските земји, четири години работеле на проектирањето на новите објекти. 45 месеци е предвидениот рок за градежните работи, а за најголемиот капитален проект во македонското здравство ќе се потрошат 72 милиони евра. Според, министерот за здравство Никола Тодоров, со изградбата на новиот Клинички центар ќе бидат поставени нови стандарди за квалитет на здравствствените услуги.