Балканските премиери в среда на средба со Могерини

Високата претставничка за надворешна и безбедносна политика на Европската унија

Дата: 19.05.2017

Време траење: 00:00:24

Гледаност: 97

Категории: Македонија

Високата претставничка за надворешна и безбедносна политика на Европската унија, Федерика Могерини ги очекува премиерите на Македонија, Србија, Косово, Босна и Херцеговина, Албанија и Црна Гора на неформална вечера во Брисел. Состанокот е закажан за в среда, 24-ти мај. Ние ќе ги потврдиме имињата на оние кои ќе присуствуваат на оваа неформална вечера кога ќе бидеме поблиску до датумот, вели портпаролката Маја Коцијанчич. Тема на неформалниот состанок ќе биде ситуацијата во регионот.ГЛЕДАЈ ВО ЖИВО