Исламска држава презеде одговорност за нападот во Париз

Одговорноста за вчерашниот напад на Елисејските полиња во Париз, во кој беше убиен еден полицаец, а двајца се сериозно повредени, ја презеде Исламска држава. Вториот осомничен за нападот, по кого трагаа француските власти, ѝ се предал на белгиската полици

Дата: 21.04.2017

Време траење: 00:02:31

Гледаност: 26

Категории: Свет

Тони Гламчевски, постојан дописник од Франција за МРТ
Истрагата напредува за терористичкиот напад вчера вечер на Елисесјките полиња, утрвден е идентиетот на напаѓачот. Станува збор за лице кое и било познато на полицијата поради кривични дела. Медиумите зборуваат дека напаѓачот е Карим Шеруфи, на возраст од 39 години со место на живеење во Ливри- Гарган во Сен Сан Дени, во парискиот регион. Тројца негови блиски по претресот на неговиот дом се во притвор и на сослушување. Истрагата има за цел да утврди дали напаѓачот имал соучесници. При претресот полициски извори велат дека се најдени документи за неговата радикализација. Исламската држава ја презеде одговорноста за нападот.


Страна 1/...     

ГЛЕДАЈ ВО ЖИВО