Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

ММФ и СБ: Светската економија во 2017-та со просечен раст од 3,5 проценти

Светската економија годинава ќе има просечен раст од 3,5 проценти. За Македонија се прогнозира раст од 3,2 насто, што е над европскиот просек од 3 процентни поени. Првите луѓе на ММФ и на Светска банка ги повикаа државите членки да работат на одржувањето

Гледачи: 30

Дата: 21-Април-2017

Време траење: 00:01:44

Категории: ЕКОНОМИЈА

Ирина Гелевска, постојан дописник од Вашингтон за МРТ
Меѓународниот Монетарен Фонд и Светска банка за првпат по економската криза излегоа со оптимистички прогнози за светската економија. За 2017-та година за сите земји членки на овие организации се предвидува позитивен економски раст. Македонија ќе има економски раст од 3,2 проценти што е над европскиот просек од 3 процентни поени.