„Рацинови средби 2016“

Велес и оваа година го чествуваше бесмртното дело на основоположникот на македонската современа поезија и литература.

Гледачи: 319

Дата: 11-Јули-2016

Време траење: 00:25:39

Категории: КУЛТУРНО - УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА - ЕМИСИИ

Велес и оваа година го чествуваше бесмртното дело на основоположникот
на македонската современа поезија и литература.
Репортажа за традиционалната книжевна манифестација „Рацинови средби 2016“.