Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Град Скопје финалист за наградата на Европската недела на мобилност

Градот Скопје влезе во најтесниот избор за нагарадата на Европската недела на мобилност 2016 заедно со градовите Лисабон и Малме.

Гледачи: 66

Дата: 20-Март-2017

Време траење: 00:01:37

Категории: МАКЕДОНИЈА

Марина Стојанова- Тонева, постојан дописник од Брисел за МРТ
Градот Скопје влезе во најтесниот избор за нагарадата на Европската недела на мобилност 2016 заедно со градовите Лисабон и Малме. Според Европската комисија, Скопје се истакнува со својата долгороцна визија за одржливи начини на превоз, напредок во обезбедувањето подобри транспортни услуги, како и посветеност на проектот „Сподели возило“.