Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Промените во регулативата- најчест проблем за микро и малите фирми

Преку 18 информативни сесии во 10 градови, микро и малите фирми ќе се запознаат со проектот што ќе им овозможи да осознаат колку се усогласени со најновите законски регулативи во за нив најпроблематичните области.

Гледачи: 58

Дата: 20-Март-2017

Време траење: 00:01:20

Категории: ЕКОНОМИЈА

Свето Николовски
Анкетата во која биле опфатени 170 субјекти покажала дека за микро и малите фирми и особено „стартапите“ најпроблематични се пет области, пред сѐ поради немањето капацитет да ги следат промените во законската регулатива.