Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Вајгл: Загриженост за развојот на ситуацијата во Македонија и на Балканот

Известувачот за Македонија при Европскиот парламент Иво Вајгл за Македонската радио телевизија не крие дека во Европскиот парламент владее загриженост за развојот на ситуацијата на Балканот, во што се подразбира и Македонија.

Гледачи: 88

Дата: 15-Март-2017

Време траење: 00:02:23

Категории: МАКЕДОНИЈА

Тони Гламчевски, постојан дописник од Стразбур за МРТ
Известувачот за Македонија при Европскиот парламент Иво Вајгл за Македонската радио телевизија не крие дека во Европскиот парламент владее загриженост за развојот на ситуацијата на Балканот, во што се подразбира и Македонија. Во таа прилика тој објаснува дека одлуката за одложување на гласањето за резолуцијата за Македонија била донесена заеднички и дека таа е логична одлука.