Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Дијалог за унапредување на женското лидерство

Меѓународен дијалог за унапредување на женското лидерство и креирање стратегиски политики за економски развој, кариера и трансфер на знаења. 40 еминентни жени- лидери во улога на панелисти. 300 учесници од пет континенти дебатираат на Глобалниот самит што

Гледачи: 31

Дата: 17-Февруари-2017

Време траење: 00:02:08

Категории: МАКЕДОНИЈА

Сузана Фиданска- Стоевска
Симбол на семејни вредности, присутна насекаде, најупорниот и најуспешен водач- лидер, жената речиси секогаш успева да ги постигне зацртаните планови и цели. Стереотипите во општетството сѐ уште имаат влијание, мал е бројот на менаџерки или политичарки, голем е бројот на жени во приватниот сектори помалку платени од мажите. Тоа мора да се смени- порачаа жените лидери во бизнисот на Глобалниот самит во Скопје под покровителство на првата дама, Маја Иванова.