Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Оперативен план за вработување: Нови 10.000 работни места во 2017-та

Вкупно 873 милиони денари се обезбедени за реализација на Оперативниот план за 2017-та година за спроведување на 22 мерки за вработување и 11 услуги на пазарот. Се очекува отворање на 10.000 работни места, со што невработеноста треба да падне под 22 насто

Гледачи: 27

Дата: 17-Февруари-2017

Време траење: 00:02:04

Категории: ЕКОНОМИЈА

Дијана Ценевска
Нови 10.000 работни места е предвидено да се отворат со мерките од новиот Оперативниот план за вработување. Државата за реализација на годинашниот план планира да одвои 14,2 милиона евра, односно 2,6 милиони евра повеќе од лани. Најголем дел од работните места се очекува да бидат креирани преку проектот „Македонија вработува“. Невработеноста до 2018-та се проектира да се спушти под 22 проценти.