Нови авиолинии, расте бројот на превезени патници

Директен лет од Скопје до Доха.

Гледачи: 110

Дата: 6-Фев-2017

Време траење: 00:03:17

Категории: ЕКОНОМИЈА

Директен лет од Скопје до Доха. Од јули „Катар Ервејс“ ќе ја поврзе Македонија со Блискиот Исток. Авиокомпанијата ги почнала процедурите за обезбедување на потребните дозволи- информираат од Министерството за транспорт и врски. „ТАВ Македонија“ преговара и со германската нискобуџетска компанија „Еуровингс“ за нови авиолинии кон Минхен и Дизелдорф. Сузана Фиданска- Стоевска разговара со министерот за транспорт, Владо Мисајловски.