Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Тече рокот за формирање влада

Трае рокот за формирање на владата на Република Македонија. До 29-ти овој месец мандатарот Груевски треба да го понуди составот на новиот кабинет. Денеска се очекува и седница на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, на која што ќе се одредат и натамошните ста

Гледачи: 58

Дата: 11-Јануари-2017

Време траење: 00:02:06

Категории: МАКЕДОНИЈА

Миле Ристески
Никој официјално не открива ни кога, ни во каков формат ќе почнат разговорите за формирање на новата влада. Очекувањата се дека за почеток на маса ќе седнат лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ. Груевски со најтесното раководство на седница на Извршниот комитет ги исцртува контурите за натамошното позиционирање. Помалите коалициски партнери на ВМРО-ДПМНЕ се изјаснија дека платформата на дел од албанските партии е неприфатлива и уценувачка.