Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Очекувања на бизнисот за 2017-та

Прогнозите за раст на БДП од 3,7 насто се позитивен сигнал за бизнисот, вели Јелисавета Георгиева, извршен директор на Стопанската комора на Македонија.

Гледачи: 424

Дата: 3-Јануари-2017

Време траење: 00:05:28

Категории: ЕКОНОМИЈА

Прогнозите за раст на БДП од 3,7 насто се позитивен сигнал за бизнисот, вели Јелисавета Георгиева, извршен директор на Стопанската комора на Македонија. Очекува подобро деловно опкружување во 2017-та. Според неа, многу работи ќе зависат од домашната политичка сцена и од надворешните фактори.
Со Јелисавета Георгиева разговараше Дијана Ценевска