Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Вежба за справување со кризи „Северна Македонија 2021“ во Охрид и Струга

Гледачи: 905

Дата: 16-Септ-2021

Време траење: 00:01:45

Категории: МАКЕДОНИЈА

Од 20-ти до 23-ти септември во организација на НАТО, Евроатланскиот центар и Центарот за управување со кризи во Охрид и Струга ќе се одржи вежбата „Северна Македонија 2021“. Тоа ќе биде првата НАТО вежба во земјава која што истовремено ќе се одвива теренски и штабно, а на која ќе присуствуваат 28 високи претставници од државите членки на Алијансата, партнери и меѓународни организации. Станува збор за цивилна вежба со технологија која што овозможува следење на кризни состојби во реално време

Сашо Нелоски.