Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..




САД одобрија трета вакцина, прва од која е потребна само една доза

Гледачи: 9

Дата: 28-Фев-2021

Време траење: 00:02:00

Категории: СВЕТ

Американската администрација за храна и лекови (ФДА) ја одобри употребата на вакцината на „Џонсон и Џонсон“. Таа е третата која доби зелено светло во битката против новиот коронавирус, но првата од којашто е потребна само една доза. Оваа вакцина се чува во обичен фрижидер. Досегашните истражувања во САД покажале ефикасност од 86% при спречувањето на посериозни здравствени нарушувања.

Маја С. Филдишев