Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Економијата стабилна и динамична

Гледачи: 15

Дата: 5-Јан-2021

Време траење: 00:01:14

Категории: ЕКОНОМИЈА

Македонската економија е стабилна и динамична, велат од Владата. Оттаму посочуваат дека водењето на економските политики и грижата за луѓето обезбедија стабилност. И покрај предизвиците, годинава фокусот ќе биде на здравствениот систем, гасификацијата, развојот на земјоделството, енергетиката, каде што се предвидува изградба на ветереници, фотоволтаици и гасни централи. Лани се реализирани вкупни даночни приходи од 189,9 милијарди денари. Позитивни бројки и кај капиталните расходи. Преку четирите економски пакети - финансиски средства за спас на работните места.