Акциски план за дејство во кризна состојба

Гледачи: 40

Дата: 20-Ноем-2020

Време траење: 00:04:00

Категории: МАКЕДОНИЈА

Главниот штаб се подготвува за акциски план за справување со пандемијата. Ќе има задача да раководи со сите мерки и операции за заштита на јавното здравје по прогласувањето на кризната состојба низ целата држава.

Гостин во првиот Дневник на МРТ е директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, кој е и раководител на Главниот штаб. Со него разговара Ирина Гелевска.