Истражување: 10% од децата биле жртва на насилство

Гледачи: 23

Дата: 20-Ноем-2020

Време траење: 00:01:59

Категории: МАКЕДОНИЈА

На Светскиот ден на детето - истражување на Меѓаши. 10 проценти од најмалите биле жртви на насилство, а двојно повеќе од нив познаваат некој што се соочил со тоа. На врвот на листата на проблемите, исмевање поради полот и етничката припадност, како и злоупотреба на личните податоци...

Наташа Јанчиж Менковски