По 17 години започна да се дисплоцира троската од поранешната велешка топилница

Гледачи: 31

Дата: 20-Ноем-2020

Време траење: 00:01:42

Категории: МАКЕДОНИЈА

Се става крај на една од десетте црни еко- точки. По 17 години ќе се дислоцира 1,8 милиони тони троска, која е резултат на 30-годишната работа на велешката топилница. Проценките се дека за четири години, Велес послободно ќе диши...

Памела Цилаков