Пад на економијата, раст на јавниот долг- земјава во најдлабока рецесија во последните две децении

Гледачи: 5

Дата: 22-Окт-2020

Време траење: 00:02:04

Категории: ЕКОНОМИЈА

Македонската економија годинава ќе ја заврши со пад од 4,1 насто. Во 2021-ва се очекува закрепнување и раст на 3,6 проценти . Јавниот долг ќе достигне над 60 насто- прогнозира Светската банка во најновиот извештај. Според експертите, доколку има карантин или изолација, шокот и негативните ефекти би биле помали...

Сузана Фиданска Стоевска