Расте бројот на заразени со Ковид-19, рекордни бројки во Европа

Гледачи: 10

Дата: 22-Окт-2020

Време траење: 00:02:14

Категории: СВЕТ

Расте бројот на заразени со коронавирус во светот. За првпат од прогласувањето на пандемијата, Германија бележи рекорден раст за еден ден- 10.000 нови случаи. И Италија со нов пик, Чешка го ограничи движењето.

Бојана Крстевски