Бектеши најави субвенции за октомвриските плати

Гледачи: 3

Дата: 21-Окт-2020

Време траење: 00:01:45

Категории: ЕКОНОМИЈА

Владата деновиве ќе го испрати до Собранието законското решение за субвенционирање плати на компаниите- најави министерот за економија Бектеши. Вели дека ќе се стаса со решението до почетокот на ноември. Четвртиот сет антикризни мерки беа најавени пред три недели, дел од нив, не можат да се применуваат поради тоа што не е донесен ребалансот на буџетот, додека за дел, не се усвоени законските измени...

Сунчица Николоска