Пандемијата бара реструктуирања на подолг рок

Гледачи: 5

Дата: 19-Окт-2020

Време траење: 00:01:59

Категории: ЕКОНОМИЈА

Прилепскиот Економски факултет одбележува шест децении постоење. Најбитна е поврзаноста со стопанството. За економските стручњаци покрај краткорочни пакет- мерки, неопходни се враќање на довербата во инвестирањето, преструктуирање на економијата за користење ИТ-вештини за конкурентност на работната сила. Младите економисти бараат вложување во образованието и подобри услови за да работат во земјата...

Елизабета Митреска