Над 40 милиони лица заразени со Ковид-19 во светот

Гледачи: 8

Дата: 19-Окт-2020

Време траење: 00:02:20

Категории: СВЕТ

На глобално ниво со Ковид-19 се заразиле над 40 милиони лица. САД, Индија и Бразил повторно на врвот на листата со најпогодени земји. Рекордни бројки во едно деноноќие евидентирани и во Италија, Холандија, Германија, и Кипар. СЗО предупреди – стапката на смртност може драстично да се зголеми пред да биде пуштена во употреба вистинската вакцина за Ковид-19.

Маја С. Филдишев