Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
39. Скопски џез фестивал во ритамот на традицијата

Гледачи: 8

Дата: 16-Окт-2020

Време траење: 00:02:49

Категории: КУЛТУРА

Влатко Стефановски и Теодосиј Спасов на 14 месецов го отворија 39-ти Скопски џез фестивал, што ќе се одржува до 17-ти октомври. Познати изведувачи од земјава и од Европа ќе одржат концерти во живо во салата на Националната опера и балет. Со цел одржување на традиционалните врски на фестивалот со американските и норвешките џез музичари, кои овојпат не можат да патуваат вон своите земји има и онлајн стриминг на три ексклузивни концерти што ќе се случат во Њујорк и Осло. Ана Јосифоска Тодоровска разговараше со директорот на фестивалот, Оливер Белопета.