Радев: Не може да се прават компромиси со историјата и јазикот

Гледачи: 6

Дата: 16-Окт-2020

Време траење: 00:01:12

Категории: МАКЕДОНИЈА

Треба да се најде политичко решение, но не може да се прават компромиси со историјата и јазикот, или со барања за национални малцинства, изјави бугарскиот претседател Румен Радев.
Македонскиот премиер Заев пак, вели- нема „план Б“. Очекува позитивни вести од мешовитата комисија за историски прашања.