Ќе се зголемуваат инвестициите во градежништвото

Гледачи: 13

Дата: 8-Окт-2020

Време траење: 00:01:00

Категории: ЕКОНОМИЈА

Градежниот сектор е подготвен да инвестира една милијарда евра во економијата- велат од Сојузот на стопански комори. Бараат олеснување на постапките, откочување на деталните урбанистички планови и носење нови. Од ресорното министерство велат дека ќе продолжи инвестирањето во капиталните инвестиции.