Маричиќ: Институциите се подготвени за трансформација

Гледачи: 22

Дата: 8-Окт-2020

Време траење: 00:00:47

Категории: МАКЕДОНИЈА

Институциите се подготвени за трансформација и европеизација на земјава. Последниот извештај на Европската комисија е најсилен доказ- вели министерот за правда. Маричиќ вели, препораките на ОБСЕ-ОДИХР ќе бидат основа на измените на Изборниот законик. На прашањето- дали во нив ќе биде и предлогот на ВМРО-ДПМНЕ за еден изборен круг на локалните избори идната година, според него, ќе зависи од консензусот во текот на подготовките на закононскиот проект...