11 жени претприемачи добија поддршка за бизнисот

Гледачи: 40

Дата: 7-Окт-2020

Време траење: 00:02:01

Категории: ЕКОНОМИЈА

Жените се докажуваат, но се уште мажите го водат бизнисот, вели Розе Поповска која повеќе од 25 години е во козметичко- фризерскиот бизнис. Води семеен бизнис во Куманово и како што вели се обидува да опстои, да ги сочува работните места и да ги надмине предизвиците во работењето, особено во време на пандемија. Средствата од програмата за поддршка на женското претприемништво ќе ги користи за унапредување на дејноста и набавка на нова опрема.

Свето Николовски