Царовска: Учебната година ќе започне организирано

Гледачи: 14

Дата: 29-Септ-2020

Време траење: 00:01:39

Категории: МАКЕДОНИЈА

Има основи учебната година да почне организирано, уверува министерката Царовска. Бројот на наставници е сериозен проблем. Доколку се воведе целодневна настава ќе има недостиг од кадар, велат од Синдикатот. Продолжува тестирањето на национаналната онлајн платформа за образование. И денеска учениците во обид да се логираат, наставниците да одржат пробни часови. Од Министерството велат, очекуваат да се надминат проблемите со оптоварувањето кои прават пад на системот...

Наташа Јанчиќ