Ребалансот на буџетот до крајот на неделава

Гледачи: 5

Дата: 29-Септ-2020

Време траење: 00:00:31

Категории: ЕКОНОМИЈА

До крајот на неделaва се очекува да биде скроен ребалансот на буџетот. Ќе се кратат сите непродуктивни трошоци. Вицепремиерот Битиќи вели дека има уште простор за задолжување, ако биде потребно и да се надмине прагот. Посочува дека во стопанството веќе се инјектирани околу 150 милиони евра...