Шахпаска: 47 деца и 14 вработени од градинките во изолација

Гледачи: 7

Дата: 29-Септ-2020

Време траење: 00:00:56

Категории: МАКЕДОНИЈА

47 деца се наоѓаат во изолација од три згрижувачки групи и 14 вработени- информира министерката за труд Шахпаска. Градинката во Чешиново- Облешево ќе биде отворена утре. Посочува дека во градинките има слободни места предвидени според протоколите. Од ресорот веќе побарале градинките да ги контактираат родителите кои имаат запишано дете, а не оди во градинка, за да го ослободат местото.