Потпишан етичкиот кодекс, Владата се обврзува за транспарентно и одговорно работење

Гледачи: 6

Дата: 29-Септ-2020

Време траење: 00:01:12

Категории: МАКЕДОНИЈА

Членовите на владиниот кабинет и носителите на јавни фунцкции го потпишаа кодексот за етичко однесување. Кодексот ги обврзува и да ги објавуваат податоците за работењето, ревизорските извештаи, завршните сметки, односно сѐ што е од интерес за граѓаните.

Миле Ристески