Се намалува бројот на првачиња во Охридско- струшкиот регион

Гледачи: 4

Дата: 25-Септ-2020

Време траење: 00:01:33

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во основните училишта во Струга запишани 43 првооделенци помалку од лани. Недостигаат цели две паралелки. Во Охрид најкритично е во селото Куратица, каде годинава не е запишано ниту едно првоодделенче...

Соња Рилковска