Органското производство стагнира

Гледачи: 15

Дата: 25-Септ-2020

Време траење: 00:01:18

Категории: МАКЕДОНИЈА

Житото, добиточна храна, грозјето, ароматичните билки и јагнешкото се најпроизведуваната органска храна во нашата земја. Досега во Македонија се регистрирани скоро 500 фармери во овој бизнис кој обработуваат површина од 3.100 хектари. Нивното производство главно се продава на домашниот пазар...

Методија Трајков