Ранливиот систем и закони со слабости генерираат непотизам и корупција

Гледачи: 11

Дата: 24-Септ-2020

Време траење: 00:02:00

Категории: МАКЕДОНИЈА

Наместо професионалци, предност добиваат луѓе блиски до партиите. Вицепремиерот Николовски признава – непотизам во администрацијата постоел отсекогаш, но најави крупна реформа и измени на законите кои даваат широки дискрециони овластувања. Антикорупциска и Транспаренси Интернешнл излегоа со анализа...

Фиљана Кока