Постизборни предизвици и ЕУ перспективи

Гледачи: 9

Дата: 24-Септ-2020

Време траење: 00:01:54

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во очекување на преговарачка рамка до крајот на годината и старт на преговорите за членство на Македонија во ЕУ, Фондацијата Конрад Аденауер организира серија панел дискусии за приоритетните сегменти во процесот на исполнување на условите за прием на нашата држава во Европската Унија. На денешната дискусија во Штип беа акцентирани состојбите во образованието, слабостите на државните институции и слабата контролна функција на законодавната врз извршната власт...

Славица Величковска