На Прилеп му е потребна монтажната болница

Гледачи: 9

Дата: 24-Септ-2020

Време траење: 00:01:50

Категории: МАКЕДОНИЈА

Прилеп со сериозна, иако не алармантна ситуација со пандемијата. Семејните прослави, веселби и слави, двојно и тројно ги зголемија случаите на заболени. Инфективното одделение во болницата е на работ на капацитетот и неопходно е што побрзо да профункционира монтажната болница која во Прилеп треба да биде меѓу првите. Локалните власти со поригорозни мерки...

Елизабета Митреска