Бугарија против меѓувладина конференција Македонија- ЕУ

Гледачи: 8

Дата: 24-Септ-2020

Време траење: 00:02:18

Категории: МАКЕДОНИЈА

Официјална Софија со нова најава – „Не е време да се закаже прва меѓувладина конференција Македонија- ЕУ“. Ова го изјави вицепремиерот и министер за одбрана Каракачанов, нагласувајќи дека „зборува во име на владата“. Ваквите изјави не помагаат и не се во духот на договорот. Емоциите не се сојузник во решавање на билатералните прашања- реакција од македонската влада.

Ирина Гелевска