Ракот на дојка не ги одбегнува мажите

Гледачи: 12

Дата: 24-Септ-2020

Време траење: 00:02:00

Категории: МАКЕДОНИЈА

Иако ракот на дојката претежно се појавува кај жените, не ги одбегнува ниту мажите. Благоја, пред десетина години, успешно се изборил со болеста. Апелира за редовни контроли. Во Македонија, на годишно ниво, има од осум до десет мажи со дијагноза рак на дојка. Утре, хуманитарна трка за лек. Ќе се одржи и во уште 22 европски земји. Кај нас, ќе се трча во 16 града...

Марија Котовска