ВМРО-ДПМНЕ бара избор на независен јавен обвинител

Гледачи: 6

Дата: 24-Септ-2020

Време траење: 00:00:31

Категории: МАКЕДОНИЈА

ВМРО-ДПМНЕ не консултирана, за избор на нов Народен правобранител, но од партијата велат дека, омбудсманот треба да биде избран по нивен предлог. Опозициската партија, бара и избор на независен јавен обвинител.