Концерт по повод 1.000 години од основањето на Бигорскиот манастир во Филхармонија

Гледачи: 73

Дата: 23-Септ-2020

Време траење: 00:05:06

Категории: КУЛТУРА

Со свечен концерт и изведба на десетина стари македонски изворни композции, вечерва во Македонската Филхармонија ќе се одбележат 1.000 години постоење на Бигорски манастир. Овој концерт на кој ќе бидат изведени песни во кои се опева стремежот кон убавото, слободата, верата и вистинскиот патриотизами љубов кон татковината е дар од Филхармонијата за достојна прослава на големиот јубелеј, вели за Македонската телевизија Отец Кирил од Бигорскиот манастир.

Марија Котовска