ВИК доби државна поддршка за втор инвестициски циклус

Гледачи: 5

Дата: 23-Септ-2020

Време траење: 00:01:39

Категории: ЕКОНОМИЈА

Германската компанија ВИК Македонија во вториот циклус ќе инвестира 2,5 милиони евра. Вицепремиерот за економски прашања Битиќи и генералниот менаџер на компанијата Вернер Шоеб, го потпишаа договорот за државна поддршка. Во Технолошко- индустриската развојна зона Прилеп, во првиот циклус биле инвестирани 10,5 милиони евра, а вработени се 250 лица.

Дијана Ценевска