Табановце: Со зелени коридори до забрзан проток на стоки

Гледачи: 4

Дата: 22-Септ-2020

Време траење: 00:02:10

Категории: ЕКОНОМИЈА

Брз и слободен проток на стоки, но и економска заштеда во вонредната состојба овозоможија зелените коридори и затоа овој модел треба да продолжи да се реализира и да биде пример во регионот. Ова беше истакнато при денешната посета на претставниците на ЦЕФТА на граничниот премин Табановце-Прешево. Со ЦЕФТА годинава претседава Царинската управа на Северна Македонија.

Елена Георгиевска