Наместо карго аеродром- водоводи, канализации, градинки и патишта

Гледачи: 4

Дата: 21-Септ-2020

Време траење: 00:01:49

Категории: ЕКОНОМИЈА

Во период од три години, почнувајќи од 2021-ва ТАВ ќе инвестира 49,7 милиони евра во проекти од јавен интерес што се договорени со Владата, а за кои веќе аплицирале општините. Ова се средства кои што согласно концесискиот договор, ТАВ требаше да ги инвестира во изградба на карго аеродром во Штип за кој анализите покажале дека не е економски оправдан. За да се реализира договореното на ТАВ со државата, ќе се менува и Законот за јавно приватно партнерство...

Свето Николовски